30 mei Waunfawr

  • 05/08/2022
  • Erwin Damhuis

30 mei 2022. Vandaag vertrekken we uit Waunfawr en rijden naar onze volgende bestemming: Pant Y Crug. Ik heb de naam niet verzonnen. Het lijkt wel op de reclame uit de zeventiger jaren voor Panty P. Nadat we getankt hebben, rijden we via een toeristische route naar onze bestemming. Na zo’n vijf kilometer even stoppen bij een kerk. Kerken in Engeland hebben iets bijzonders: sowieso de begraafplaatsen maar ook het interieur. Helaas is de kerk gesloten, dus alleen foto’s maken van de buitenzijde. De Sint Garmon Church heeft een oude begraafplaats, die door een oud ijzeren hek wordt omheind. De kerk zelf heeft een klok in de gevel hangen. Aan het hoge gras te zien wordt de kerk niet zoveel meer gebruikt. De jaartallen die we op de grafstenen ontdekken gaan terug tot rond 1850. Achter de kerk ligt de moderne begraafplaats. Wat opvallend is, is dat het gras lange tijd niet is gemaaid. De graven worden dus overwoekerd.
We rijden verder en af en toe stoppen we op een parkeerplaats om een foto te maken. Ineens zien we een kleine uitspanning langs de weg: The Shack bij Corris. Het wordt gerund door twee volwassenen en een jongedame van, schat ik, rond de zestien jaar. Bestellen gaat redelijk vlot, betalen nog vlotter, maar het uitserveren van twee warme chocolademelk en een brownie duur drie korten en drie langen. Het wordt er steeds drukker bij de uitspanning en het lijkt wel of de drie uitbaters lichtelijk in paniek aan het raken zijn. Er wordt zoveel aangeboden, en dat maakt dat het nogal bewerkelijk is. Zo kun je nachos bestellen, die met kaas worden opgediend. Alvorens dat gebeurt, worden ze in de oven warmgemaakt zodat de kaas smelt. Uiteindelijk krijgen we onze bestelling, deze smaakt prima en na drie kwartier vervolgen we onze weg.
Vlak voor ons doen zien we een rode wouw vliegen. Deze vogels waren uit Wales verdwenen maar zijn enkele jaren geleden weer succesvol uitgezet. We zien er verscheidene op de warme lucht zweven. Uiteindelijk komen we op onze bestemming aan. Snel alles uitpakken, wat eten en klaar voor de eerste wandeling. Ook nu weer zien we enkele rode wouwen. Helaas lukt het fotograferen wat minder. Maar toch gezien, en dat telt. Iets verderop rent een vos door het weiland. Over de vele schapen laten we het maar niet hebben.
Share our website