Birdwatching in Tangkoko national park, part two

  • Home
  • Reistips
  • Birdwatching in Tangkoko national park, part two
  • 08/01/2018
  • Erwin Damhuis

Birdwatching in Tangkoko national parc, part 2
Vanochtend een rustige ochtend. Uitslapen en ontbijten en na negenen lopen we naar het strand van Noord Sulawesi. Het is geen strand zoals wij dat kennen. Door de vulkanische activiteiten is het een pikzwart strand, Ook geen massa’s badgasten, wel veel vissersboten voor de kust en de kleinere op het strand.
Met blote voeten over dit strand lopen voelt als over hete kolen lopen. Iedere stap is een uitdaging en je wilt zo snel mogelijk de voet weer uit het zand hebben. Omdat het zand zo mul is, wordt het een soort zonnedans. Op het gedeelte waar het zeewater aanspoelt is het beter toeven. Het voelt weldadig aan de voeten en je zakt zo in het zand weg. Op de terugweg zien we een klein vogeltje, de sooty headed bulbul. We schieten nog wat foto’s en op de weg terug drinken we wat in een klein restaurant.
 
De middag wordt weer een tocht door de jungle. We worden weer verwelkomt door de zwartkuifmakaken. Na dit warme welkom spotten we weer vele vogels, zoals de lilac kingfisher en de black billed kingfisher. Irawan weet ook de Sulawesi Pitta op te sporen. De chinezen, die bij ons op het park verblijven, hebben er een dag over gedaan om deze bijzondere vogel op te sporen. Irawan doet dat binnen één uur.
Even later spotten we een paartje neushoordvogels, de knobbed hornbill. Sulawesi is rijk aan insecten en weet een paar bijzondere exemplaren vast te leggen, zoals de Idea blanchardii en de kleine tanglibel. Daarnaast nog wat onbekende soorten, althans, ik kan ze niet terugvinden. Ook een kleine vliegende hagedis, de flying dragon weet ik vast te leggen.
Hoog in de bomen leeft de koeskoes, de ‘bear cuscus’. Het zijn een mannetje, een vrouwtje en hun jong. Het vrouwtje laat zich al snel met haar jong zien en klimt hoger de boom in, op weg naar fruit.
Als we de jungle verlaten, spotten we nog een wielewaal, de black ripped oriole
Share our website