Cambridge, universiteitsstad

  • 26/01/2018
  • Erwin Damhuis

Cambridge is een stad Engeland in het graafschap Cambridgeshire, ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Londen. Cambridge beslaat een oppervlakte van 115.65 km² en heeft ongeveer 120.000 inwoners, waaronder zo'n 22.500 studenten.
De stad is vooral beroemd vanwege de universiteit van Cambridge, die met die van Oxford een van de twee belangrijkste Engelse universiteiten is, en tevens een van de beroemdste ter wereld. De verschillende colleges zijn over de hele stad verspreid, maar allemaal onderdeel van dezelfde universiteit.
Cambridge is een stad met veel groen in parken en aan de rivier de Cam, waarnaar Cambridge genoemd is: Cambridge betekent brug over de Cam.
Cambridge is goed per auto te bereiken en als je de auto net buiten het centrum parkeert kun je de hele stad prima bekijken. De vele universiteiten zijn uitstekend te bezoeken. Je kunt in de meeste gevallen op de binnenplaats terecht, de universiteiten zelf zijn veelal niet te bezoeken.
Maak ook een vaart in één van de punters over de rivier de Cam. In de zomer bivakkeren de studenten graag aan de oevers van deze rivier. 

Meer lezen.
Kijk hier voor foto's
Share our website