Kota Ambon day 2

  • 24/12/2017
  • Erwin Damhuis

Op dag twee van ons bezoek aan Kota Ambon, de hoofdstad van Ambon, brengen we een bezoek aan de Ambon War Cemetry. Hier liggen soldaten uit de Tweede Wereldoorlog begraven. In de dood zijn hier de Nieuw Zeelanders en de Moslims verenigd. Het is een prachtige begraafplaats: in het midden staan drie enorme bomen, zogenaamde 'rain trees'. Het bladerdek is zo dik, dat je hier tijdens de fikse regenbuien droog kunt schuilen. In de boom groeien bromelia's, orchideën en varens. Er huizen ook vele metallic starlings, in het Nederlands spreeuwen, in deze bomen. 
We lopen door tot aan de brug die de twee schiereilanden met elkaar verbindt. Even overwegen we deze over te steken, maar besluiten dat toch maar niet te doen. In een winkelcentrum eten we heerlijke saté en drinken we vers mangosap.
Op de weg terug naar het hotel brandt de zon er op los. Resultaat is dat we allebei verbranden. Tja, vergeten in te smeren. Onderweg worden we door vele Ambonezen aangesproken. Iedereen wil met ons op de foto. Klik hier voor de foto's. Kijk hier voor een korte video.
Share our website