Monschau, pittoresk stadje in de Eiffel

  • 25/01/2018
  • Erwin Damhuis

Monschau is een klein pittoresk stadje in de Eiffel, niet ver van de grens met Nederland en België. Het lijkt dat de tijd er heeft stil gestaan. Je zien nagenoeg geen moderne bouw en alle huizen zijn in oud-Duitse stijl gebouwd. Dwars door dit stadje loopt de rivier de Rur. Monschau ligt in het dal en wordt omringd door flinke heuvels. Op één van deze heuvels staat de ruïne, die herinnert aan de roemruchte geschiedenis van dit stadje.
Je kunt in één dag dwars door de heuvels rondom het stadje lopen. Het is een prachtige route, die voert door bossen, weilanden, langs watervallen en kabbelende beekjes. Het stadje zelf is een echte toeristische trekpleister. Beroemd is het "Rote Haus' en de vele vakwerkwoningen. De hotels en restaurants langs de Rur zijn uniek: het is schots en scheef maa dat heeft juist z'n charme. Je koopt er ook heerlijke 'Printen', een smakelijke koek, die in vele varianten verkrijgbaar is. Monschau herbergt ook een 'Weihnachtsladen', die het hele jaar is geopend. 
Parkeren is geen probleem in en rond Monschau. Voor € 6,- parkeer je de auto de hele dag. De prijzen in de restaurants zijn gemiddeld en het eten is prima. Monschau bestond al in de Romeinse tijd. Een bewijs hiervan is de 'Römische Glashutte', waar vakmanschap en historie samengaan. 

Klik hier voor Monschau in de winter.
Klik hier voor Monschau bij nacht.
Kijk hier voor Monschau in de zomer.
Share our website