Van Sorong, via Manado naar Tangkoko

  • 05/01/2018
  • Erwin Damhuis

Van Sorong, via Manado naar Tangkoko.
De dag begint met een heerlijk ontbijt en het betalen van de facturen. We hebben wat T-Shirts gekocht, vandaar. In de haven van Sorong liggen vele plezierboten en jachten. We worden straks aan de wal afgezet en een taxi brengt ons dan naar het vliegveld van Manado.
Voordat we vertrekken worden er nog wat groepsfoto’s gemaakt. Daarna de koffers naar boven brengen en voorbereiden op de terugreis.
De eerste gasten vertrekken als om 10:00 uur en om 11:30 uur vertrekken wij. Alexander komt halverwege de vaart tot de ontdekking dat hij zijn teenslippers heeft vergeten. Dus weer terug en daarna definitief afscheid nemen.
Op de luchthaven van Sorong eten we samen met Freek en Marietje in een plaatselijke toko. Daar treffen we ook andere reizigers aan. Het is weer een gezellige boel. Na de lunch gaan we aan boord en vertrekken met een Bombardier richting Sulawesi.
 
Op het vliegveld van Manado worden we door Irawan opgewacht. Hij is de komende vier dagen onze gids in de jungle. Een vriendelijke man, die, naar later blijkt, heel veel kennis en ervaring heeft in de jungle. Irawan zet ons af bij Tangkoko lodge, een klein park met prachtige bungalows, voorzien van alle gemakken. Wel eenvoudig, maar prima ingericht. 
Share our website