Wandelen langs de muur van Hadrianus, deel 2

  • Home
  • Reistips
  • Wandelen langs de muur van Hadrianus, deel 2
  • 11/06/2018
  • Erwin Damhuis

Dag 2. Etappe Carlisle naar Sandysike House
 
Voor vele wandelaars is Carlisle het begin of eindpunt van de wandeltocht langs de muur. Deze stad is de laatste stad richting westen, daarna kom je alleen nog maar in kleine dorpjes of gehuchtjes. De stad is zeker de moeite waard. Naast een kleurrijk centrum met vele pubs en eetgelegenheden, heeft het ook een citadel, die gelijk naast het station staat. Wij hebben deze niet bezocht maar zijn wel naar het kasteel van Carlisle geweest. Deze middeleeuwse burcht is nog steeds in gebruik als kazerne van de landmacht. Het oudste gedeelte kun je bezoeken en dat is beslist de moeite waard. Gedurende ons bezoek waren we getuige van de ‘weeping window’, een kunstproject dat in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog werd gebouwd. Het bestaat uit vele duizenden porseleinen Papaverbloemen (poppies) die als een soort waterval vanaf de keep naar beneden valt.
 
Wat valt er onderweg zoal te zien?
Natuurlijk moet je Carlisle bezoeken, het is een leuke stad. Je passeert tijdens de wandeling vele bruggen en viaducten. Helaas nog geen resten van de Romeinse muur, maar dat maakt de tocht niet minder spectaculair. Wij zagen onderweg vele soorten vogels, bloemen en andere dieren. Enkele paden waren zo overwoekerd met groen, dat je letterlijk door een groene tunnel liep. Dat was een heerlijke beleving, alsof je in één of andere Harry Potter of Lord of the Rings film zit. Je passeert ook een aantal monumenten die herinneren aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Op ruim 9 km kun je even uitrusten bij de Slag Inn. Kijk hier voor de foto's.
 
Door welke plaatsen kom je?
Op 4,3 km Rickerby
Op 6 km Linstock
Op 9 km Low Crosby, Parish Church of St. John the Evangalist
Op 10,5 km High Crosby
Op 18 km Newton
Op 20,5 km Sandysike House (eindpunt)
 
Hoe zwaar is deze route?
De route, zoals wij die hebben gelopen is 20,56 km, waarbij aangetekend moet worden dat we regelmatig een zijweg zijn ingeslagen om bezienswaardigheden te bekijken. De maximale hoogte is ongeveer 71 meter en ligt op het eindpunt.
Sandysike House is een zogenaamd ‘bunkhouse’ waar je met andere reizigers kunt overnachten. Je kunt er ook een tent opzetten. De voorzieningen zijn primitief maar voldoende. Normaal heb je ook de mogelijkheid een ontbijt te bestellen. Echter, tijdens ons verblijf, was de eigenaar van de ontbijtservice met vakantie. Dus hebben wij een taxi besteld en zijn naar een nabijgelegen dorp gereden om daar in een plaatselijke pub te eten.
Share our website