Wandelen langs de Muur van Hadrianus, deel 6

  • Home
  • Reistips
  • Wandelen langs de Muur van Hadrianus, deel 6
  • 11/06/2018
  • Erwin Damhuis

Dag 6. Etappe van Green Cards Hill naar de Robin Hood Inn

Deze dag begon voor ons bewolkt en wat frisjes maar naarmate de tijd verstreek klaarde het behoorlijk op en werd het aangenaam warm. Deze route behoort ook tot de mooiste van dit wandelpad. Je loopt natuurlijk langs stukken van de muur maar ook langs uitgestrekte weide velden en door weilanden met nieuwsgierige schapen. Het landschap is hier zoveel mogelijk in tact gebleven zoals het er tweeduizend jaar geleden heeft uitgezien. Naast de muur zie de resten van de verdedigingswallen en daartussen de grachten. Op veel plekken loop je over zo’n wal of door zo’n gracht. Wat uniek is, is dat de beheerders van de muur de beplanting langs de muur in tact laten. Je ziet dus een keur aan wilde bloemen en insecten. Als alles in bloei staat is het een genot om er naar te kijken en het geurt heerlijk zoet!
Af en toe steek je een rivier over, via een prachtige oude brug en na vijf kilometer kun je even bijkomen in één van de musea om van de tentoonstelling te genieten. Kijk hier voor de foto's.
 
Door welke plaatsen kom je?
Op 3,7 km Walwick
Op 5 km Chesters Roman Fort Museum
Op 5,5 km Walwick Hall Hotel en de Chesters stables
Op 5,5 km Chollerford
Op 6 km Low Brunton
Op 15 km Halton Castle
Op 23,22 km de Robin Hood Inn (eindpunt)
 
Hoe zwaar is deze route?
Ook deze route is behoorlijk pittig met flinke stijgingen en dalingen. Bovendien is deze erg lang. Wij hebben af en toe een afslag genomen om bij een bijzonder gebouw te kijken. Het hoogste punt ligt op 278 meter en de route meet in totaal 23,22 kilometer. Klein minpuntje is dat je ook een gedeelte langs de grote weg (de voormalige Military Road) moet lopen.
Share our website