Wandelen langs de Muur van Hadrianus, deel 7

  • Home
  • Reistips
  • Wandelen langs de Muur van Hadrianus, deel 7
  • 11/06/2018
  • Erwin Damhuis

Dag 7. Etappe van Robin Hood Inn naar Houghton North Farm

Deze etappe is een wat kortere en minder heuvelachtig, hoewel het hoogste punt nog steeds op ruim 150 meter ligt. De etappe eindigt in het plaatsje Heddon-on-the-Wall. Als je de route vanuit het oosten loopt, vindt je hier de eerste resten van de muur. Deze wandeling voert weer door vele weilanden, langs grasbermen en prachtige oude boerderijen. Af en toe moet je tegen een flinke heuvel op, waarna een scherpe afdaling volgt, maar door de bank genomen valt het redelijk mee. Wij zijn de route doorgelopen tot aan onze overnachting, een bunkhouse in de Houghton North Farm. Een absolute aanrader: keurig verzorgd, goed ontbijt en prima slaapplaatsen. De eigenaresse is een recht door zee dame en heeft vele goede tips om de wandeling voort te zetten. Zo vertelde zij ons dat er in de rest van de wandeling weinig ‘Tea or Pee’ plekken zijn, behalve dan in restaurants of pubs. Tot nu toe was er altijd wel een bosje of een boom waar je een sanitaire stop kon houden, maar volgens de eigenaresse werd dat vanaf nu wat sporadischer.
Het plaatsje heeft een tweetal pubs: de ‘Three tuns’ en de ‘Swan’. De eerste wordt, volgens de eigenaresse vooral bezocht door de locals die zij beschrijft als ‘one leg’ en ‘one eye’ persons. De tweede is een prima pub waar je kunt genieten van een goede maaltijd tegen een redelijke prijs. Kijk hier voor de foto's. 
 
Door welke plaatsen kom je?
Op 3,5 km Harlow Hill
Op 7 km Welton Hall
Op 11 km Heddon-on-the-Wall
Op 14,22 km Houghton North Farm (eindpunt)
 
Hoe zwaar is deze route?
Op een paar steile heuvels na is deze etappe goed te doen. Wij hebben een paar afslagen genomen om wat boerderijen te bekijken waardoor de totale afstand op 14,22 kilometer komt. Het hoogste punt ligt op ongeveer 154 meter.
Share our website