Englands Castles and more Arundel

Arundel
We zakken af richting het westen. De weg langs de kust is adembenemend en nodigt uit om overal te stoppen om je te vergapen aan het prachtige Engelse landschap. We komen aan in Arundel, een klein stadje, dat tegen een heuvel aangebouwd is. Op de top van deze heuvel staat het machtige kasteel van Arundel een middeleeuws kasteel, gebouwd rond 1000 en in 1770 volledig gerestaureerd. Het enorme gebouw wordt omgeven door een machtige muur. Op het terrein kun je uren in de prachtige tuinen wandelen. Overal staan prachtige oude bomen, vele struiken en welriekende bloemenperken. Het kasteel wordt nog steeds bewoond, maar een groot gedeelte kun je bezoeken. De entreeprijs is pittig, maar staat wel een unieke ervaring tegenover.
Naast het kasteel nodigt het stadje ook uit om rond te kijken. Onder aan de heuvel, vlak na de rotonde, bevindt zich Kim’s Bookshop. Deze boekwinkel oogt klein maar schijn bedriegt. De collectie oude en nieuwe boeken is indrukwekkend en de prijzen liggen verbazingwekkend laag. Als je de winkel binnen loopt, ruik je de drukinkt en de geur van oude boeken. Het past precies bij Arundel: alsof je eeuwen in de tijd terug gaat.
Als je de heuvel oploopt, ga je de eerste straat links en dan wandel je langs een kerk die tot winkelcentrum is omgebouwd. Nee, het is niet een winkelcentrum zoals wij dat gewend zijn, maar twee verdiepingen kleine kneuterige winkeltjes waar van alles te koop is. Bijvoorbeeld eigengemaakte sieraden, boeken, kunst, munten, speelgoed et cetera. De meeste winkeltjes zijn niet groter dan tien tot 15 vierkante meter. Het is wel schuifelen langs de kleine, volgepropte etalages maar dan kom je wel aan je trekken. Op de eerste etage, linksboven in de hoek, bevindt zich een winkeltje met uniek porselein voor poppenhuizen. Rechtsonder kun je een speelgoedwinkeltje bezoeken waar je uniek speelgoed kunt kopen. Zo stond ten tijde van ons bezoek een jaguar in dinkey toy formaat te koop voor 120 pond. De verpakking, met daarop de afbeelding van Chief Inspector Morse maakt deze auto zo waardevol.

Reis door naar Carisbrook Castle.

Share our website