Englands Castles and more Bath

Bath
Op naar Bath, een oude Engelse stad met flinke Romeinse invloeden. Een van de bekendste gebouwen is de brug over de rivier. Aan weerskanten op de brug zijn kleine winkeltjes gevestigd en onder de brug vindt de rivier haar weg over grote brede trappen, waardoor een prachtig schouwspel ontstaan. In Bath vind je ook een oud Romeins badhuis. Dit kun je bezoeken, maar de enorme rij mensen voor het badhuis, weerhoudt ons van het bezoek. Gelukkig is er veel meer te zien: prachtige kerken, en de Alkmaar garden: een park dat herinnert aan de bevrijding van Alkmaar op 5 mei 1945. Alkmaar en Bath zijn partnersteden. In het parken zitten vele studenten in de zon: de één zit te lezen, anderen praten met elkaar en weer anderen liggen gewoon. Er verblijven ook vele gezinnen. In het centrum van het park staat een monument voor de Prins van Oranje. Volgens de inwoners van Bath zou hij genezen zijn door de heilzame werking van het water uit Bath.
Bij het Charles Dickens Museum raak ik aan de praat met de conservator, die in 18e -eeuwse kleding is uitgedost. Hij is totaal niet te spreken over de Brexit en haalt allerlei argumenten aan waarom Engeland in de EU moet blijven. De man had al een rood hoofd, maar zijn tirade maakt hem nog roder. Desalniettemin is hij hartelijk en vriendelijk en met een ferme handdruk nemen we afscheid. We lopen door naar een park dat wordt omgeven door prachtige gebogen gebouwen met in het middelpunt van het park een enorme Esdoorn. Ook hier vinden vele inwoners hun ontspanning.
In de avonduren maken we een wandeling aan de rand van Bath. Als we bij een oude kerk aankomen, vallen de oude vervallen graven op. Vooral, omdat er één graf bij is dat zeer goed onderhouden is. Het is het graf van Kapitein George Montagu van de Royal Navy. Deze kapitein heeft zich bewezen tijdens een aantal Engelse oorlogen. De kerk, het kerkhof en het graf zijn een bezoek waard. Kijk hier naar een video-reportage over de stad Bath.

Reis verder naar Stonehenge

Share our website