Englands Castles and more Blenheim Palace

  • Home
  • Foto's
  • Englands Castles and more Blenheim Palace
Blenheim Palace
Blenheim Palace is een van de grootste woonpaleizen van Engeland. Het werd gebouwd door John Churchill, als beloning voor zijn militaire verdiensten in de slag bij Blenheim. In 1874 werd hier een van Engelands beroemdste premiers geboren: Winston Churchill. In het paleis is een permanente tentoonstelling van hem gewijd.
De weg naar het paleis is al een feest: je rijdt via een monumentale brug over een prachtige vijver. Het park rondom het paleis is ongeveer 800 hectare groot en er werden meer dan een half miljoen bomen geplant. Je kunt hier uren, ja zelfs dagen rondlopen. De natuur is er zeer rijk: vele konijnen, hazen en vogels. En een weelderige plantengroei: rozenperken en wilde planten.
Het kasteel zelf is imposant en je vraagt je af wat een gezin daar te zoeken had. Natuurlijk had het te maken met eergevoel en status. De bewoners hadden destijds de beschikking over een groot personeelsbestand. Voor de gemiddelde toerist komt de inrichting protserig en kitscherig over, doch als je bereid bent daar doorheen te prikken, beleef je een stuk unieke Engelse historie.

Reis verder naar Windsor Castle

Share our website