Englands Castles and more Dover Castle

  • Home
  • Foto's
  • Englands Castles and more Dover Castle
Dover Castle
Welkom in Dover Castle! Dit kasteel zie je al opdoemen als je met veerpont aankomt in Dover. Het is een imposant gebouw en het grootste kasteel van Engeland. Het ligt op de krijtrotsen van zuidoost Engeland en heeft in haar geschiedenis een prominente rol gespeeld. Volgens historici stond in de ijzertijd op dit punt al een stronghold. In de loop van de eeuwen is de bebouwing aangepast en het heeft ooit ook als pharos (vuurtoren) dienst gedaan. Op de binnenplaats staan de resten van een vuurtoren die door de Saksen werd gebouwd.
Het kasteel is zeer indrukwekkend en heeft een enorme keep. Op de binnenplaats kun je je vergapen aan de architectuur en de fraaie kazematten en andere gebouwen. Het kasteel is op krijtrotsen gebouwd en aan het eind van de 18e eeuw werd besloten een gangenstelsel in de rotsen uit te hakken. Omdat Napoleon in Europa oprukte, werd Dover een echte garnizoensstad en op een gegeven moment huisden er meer dan 2000 soldaten in de grotten. Het grotten stelsel gaf toegang tot vele grote ruimten, die werd gebruikt als barakken, ziekenzalen, commandocentra et cetera. Midden 19e eeuw werden de tunnels verlaten en in 1939 werden ze ingericht als schuilplaats. Daarna werden er commandocentra ingericht en als je grotten nu bezoekt, tref je deze nog steeds aan. Het is een indrukwekkend stelsel: je kunt de originele kaartenkamers bezoeken, de manschappenverblijven, de ziekenboeg en de toiletten en doucheruimten. Overal is elektriciteit aangelegd, dus je kunt alle ruimten bezoeken. Iedere ruimte biedt uitgebreide documentatie over het doel en de inrichting. Foto’s en tekeningen verduidelijken het geheel. Houd er wel rekening mee, dat je de tijd neemt voor een bezoek en ga dus niet aan het einde van de dag. Het is het grootste ondergrondse barakkencomplex dat ooit is gebouwd.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bezocht Winston Churchill regelmatig het kasteel. Als je op de binnenplaats loopt, kun je het terras bezoeken waar Churchill regelmatig over het Nauw van Calais uitkeek.

Einde van de reis. 

Share our website