Englands Castles and more Folkstone

Folkstone
We rijden via de autobaan naar Duinkerken, waar we met de veerboot willen oversteken naar Engeland. Tijdens een korte pauze onderweg worden we verrast door een prachtig Frans busje dat beschilderd is met figuren uit Asterix en Obelix. De Franse eigenaar laat mij het voertuig vol trots zien. Hij spreekt geen Engels, maar mijn bewondering begrijpt hij onmiskenbaar.
Vanaf Dover rijden we door naar Folkestone, waar we een bed and breakfest hebben gereserveerd. Folkestone is bekend van de Kanaaltunnel. Maar deze plaats aan de kust heeft veel meer te bieden. Je kunt er via een lang pad naar het strand afdalen. Je loopt dan tussen palmbomen en andere exotische planten. Bijna alle planten bloeien waardoor ze een prachtige aanblik vormen. Naast de prachtige kleuren ruik je ook de zoete geuren van de vele bloemen.
In Folkestone staat een monument voor de Gurkha’s. Deze elitesoldaten vechten sinds 1815 voor de Britten en worden bewonderd voor hun moed. Daarom worden ze door hun vijanden gevreesd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog hebben de Gurkha’s getoond wat ze waard zijn: ze slaagden er regelmatig in om Duitse weerstand te breken en onmogelijke posities te veroveren. Enkele Gurkha’s zijn onderscheiden met het Victoria Cross.
In één van de andere parken staat een monument voor de rol van de duiven, paarden en honden in de Eerste Wereldoorlog. Iets verder staat een monument voor de vrouwen die tijdens de Eerste Wereldoorlog een rol speelden aan het thuisfront. Zij namen de posities van de mannen in de fabrieken in en zorgden ervoor dat de oorlogsindustrie bleef draaien. Langs deze boulevard bevindt zich ook de ‘Road of Remembrance’, een permanente herinnering aan de offers die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gebracht. Overal zijn de typische Engelse kruisjes aangebracht met in het hart de puppy. Sommige kruisjes bevatten een korte tekst, anderen zijn blanco. Kijk hier voor een korte video-impressie over het strand bij Folkstone.

Reis door naar Battle 1066.

Share our website