Englands Castles and more Glastonbury Tor

  • Home
  • Foto's
  • Englands Castles and more Glastonbury Tor
Glastonbury Tor
Van de Abbey naar de Tor is een fantastische beleving. Deze enorme puist is een regelrechte blikvanger in het vlakke Engelse landschap. Waar je ook vandaan komt, je ziet overal deze berg, met daarop de prachtige maar tevens mysterieuze toren (de Tor). Glastonbury is om meerdere redenen beroemd: allereest natuurlijk de Tor, maar ook de Abbey en niet in de laatste plaats het festival. De Tor is met mysteries omgeven en dat trekt bezoekers van over de hele wereld. Aan de voet van de Tor bevindt zich een bron met sterk ijzerhoudend water. Het water schijnt geneeskrachtig te zijn en tegen betaling kun je daar een bad nemen.
De weg omhoog naar de Tor is een behoorlijk pittige: er staat veel wind. Langzaam komt de Tor in zicht en als we uiteindelijk boven zijn, staat hij daar in volle glorie. De wind jaagt door de doorgang en veroorzaakt wapperende haren en bollende jassen. Maar het uitzicht is adembenemend. Het is niet bekend wanneer de Tor gebouwd is, en waarvoor hij heeft gediend. Glastonbury Tor wordt ook wel in verband gebracht met King Arthur. Hoe dan ook, op de een of andere manier straalt deze locatie iets bijzonders uit. De Tor zelf is van een soort zandsteen gebouwd. In de muur zijn vreemde figuren gemetseld, die het geheel nog mysterieuzer maken. Binnen hangt een plaquette. Als je in de toren naar boven kijkt, zie je de raampjes. De uitstulpingen in de vier muren wekken de indruk dat er ooit verdiepingen zijn geweest.
Het aantal bezoekers neemt toe. Een aantal mensen zit te mediteren en weer anderen liggen in het gras. De Tor staat op een soort plateau, en als je aan de rand naar beneden kijkt, zie je contouren van een pad dat rondom de berg naar boven leidt. Het pad is – gezien het overwoekering door gras – niet meer in gebruik. Waarschijnlijk is het in vroeger tijden wel gebruikt. Kijk hier naar een video-impressie over Glastonbury Tor.

Reis verder naar Chalize Well

Share our website