Englands Castles and more Jurassic Coast

  • Home
  • Foto's
  • Englands Castles and more Jurassic Coast
Jurassic Coast
Na een hapje en een drankje besluiten we een wandeling te maken langs de beroemdste kust van Cornwall: de Jurassic Coast. De kust werd miljoenen jaren geleden gevormd en is destijds bijna onveranderd gebleven. Dus de verwachtingen zijn erg hoog. Omdat de beklimming behoorlijk is, besluit ik eerst de boel te verkennen. Het is een mooie doch vermoeiende klim en als ik boven kom en uitkijk over deze kust, komt er maar een gedachte bij mij boven: ik ben in Jurrasic Parc belandt! De omgeving ziet er zo puur uit: allemaal okergele rotsen, in allerlei formaties en van allerlei groottes. Het is alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Beneden, op zo’n diepte van 40, 50 meter, slaan de golven te pletter tegen de rotswanden. Het zeewater spat hoog op. Tussen de rotsen nestelen vogels; ze vliegen af en aan. Ik kan geen andere superlatieven bedenken om deze omgeving te beschrijven. Ik wenk Erica en samen maken we een wandeling langs deze kust.
De wandeling voert over smalle paadjes, langs de steile wanden. Overal staan de bloemen in bloei en zijn insecten druk bezig met het verzamelen van nectar. Onder ons slaan de golven tegen de rotsen te pletter. De wind speelt met het gras en de struiken. Het pas kronkelt verder en af en toe lijkt het alsof je niet verder kunt, maar dan is er toch weer een begaanbare afslag. Uiteindelijk komen we uit bij een klein strandje, waar we even uitrusten.
Zittend in het gras genieten we van de kabbelende zee en het prachtige uitzicht. De zon zorgt voor een aangename warmte en na een tijdje lopen we via een andere route weer terug. Deze voert over de rotsen en is net zo mooi en indrukwekkend. Het uitzicht over het land en de zee is ook hier fantastisch.
Teven de avond wandelen we naar het dorp Mousehole, een klein vissersdorp met een afgeschermde haven. De huizen staan hier tegen de heuvel aan gebouwd en vormen zo een prachtig gezicht. Aan de kade liggen allemaal kleine bootjes aangemeerd. Zo te zien zijn de vissersboten uitgevaren naar zee. Hier staat ook een monument ter herinnering aan de zeelui die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Ook hier liggen vele kransen aan de voet. Kijk hier voor een video-impressie over Jurassic Coast.

Reis door naar Tintagel
 

Share our website