Englands Castles and more St Michaels Mount

  • Home
  • Foto's
  • Englands Castles and more St Michaels Mount
St. Michaels Mount
St. Michaels Mount is een prachtig klooster op een klein eiland voor de Engelse kust. Het is bij vloed alleen met de boot bereikbaar maar bij eb kun je over een betonnen pad het eiland bereiken. De heenweg maken we gebruik van een boot. De vaart duurt enkele minuten en we leggen aan in de kleine haven. Omdat deze bijna volledig door muren is omsloten, is het uitstappen gemakkelijk. St. Michaels Mount is een klein eiland en naast een klooster, wordt het ook door niet-kloosterlingen bewoond. Het is een minidorp op zich, echter, zonder de gemakken van een dorp of stad. Daarvoor moeten de inwoners naar de wal.
Het klooster werd in het verleden verdedigd met behulp van kanonnen die nu nog steeds dreigend in de richting van de zee staan. De weg van e haven naar het kloosters loopt tussen prachtige palmen, kleurige bloemen en indrukwekkende struiken. Overal ruik je de bloemen en hoor je de insecten zoemen. Het klooster is alleen te bereiken via het restaurant en natuurlijk tegen betaling. Maar dat is het meer dan waard. Het herbergt een prachtige bibliotheek en een klassieke zaal, waar zich een grote tafel en rijk bewerkte stoelen bevinden. Het dak is van eiken gebinten gebouwd en is sierlijk afgewerkt. Rondom zijn taferelen in de muren gebeiteld en boven de haard prijkt het wapen van het klooster. De ramen zijn allemaal glas in lood en ieder raam heeft een ander thema. De kloosterkerk is klein, maar daardoor niet minder indrukwekkend. Een van de pronkstukken van het klooster is originele samoerai kleding, welke door Japan is geschonken.
Rondom het klooster bevindt zich een kleine en zeer oude begraafplaats met ongeveer tien grafzerken. De namen zijn niet meer te lezen en waarschijnlijk liggen hier voormalige kloosterlingen begraven. De weg terug naar het vaste land maken we over het drooggevallen pad. Er komen ons vele toeristen tegemoet. Links en rechts van het pad kun je de drooggevallen zeebodem zien, hier en daar ligt zeewier en zie je mosselen en andere zeedieren.
’s Avonds maken we nog een wandeling langs het strand. Door de vele lichtjes en het verlichte St Michaels Mount is het erg sfeervol. Dat in deze regionen allerlei verhalen en legenden zijn ontstaan en nu nog steeds in kroegen en pubs worden verteld, is logisch. De omgeving leent zich er bij uitstek voor. Kijk hier voor een video-impressie van St. Michael's Mount en de regenboog over het eiland.

Reis door naar Land's End

Share our website