Englands Castles and more Windsor Castle

  • Home
  • Foto's
  • Englands Castles and more Windsor Castle
Windsor Castle
Windsor castle staat synoniem voor het Britse hof: de koninklijke familie verblijft hier regelmatig. Het is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld. Het wordt al vanaf de twaalfde eeuw bewoond. Het is als verdedigingsburcht gebouwd door Willem de Veroveraar.
Windsor Castle toren overal in de omgeving bovenuit. Als de koninklijke familie aanwezig is, wappert de Engelse vlag op de keep. De staatsvertrekken worden al sinds 1845 voor het publiek opengesteld. Sinds de grote brand in 1992 worden grotere delen van het kasteel voor bezoekers opgesteld. Aanvankelijk om geld op te halen voor de restauratie en daarna bleef het geopend. Voordat je binnen bent, krijg je te maken met veiligheidsmaatregelen. Je moet door een detectiepoortje en de bagage wordt gescand. Mijn vrouw had een zakmesje in de tas, en dat werd ook gedetecteerd. Gek genoeg mocht ze het gewoon mee naar binnen nemen…
Op de binnenplaats paradeert de wacht. De man staat keurig in de houding en – volgens protocol – beweegt hij alleen zijn ogen. Je vergaapt je in de vertrekken aan de vele schilderijen en kunstvoorwerpen. Erg bekend is Queen Mary’s Dolls House. Het is het beroemdste poppenhuis ter wereld, waar je vele miniatuurversies van Windsor castle vindt. Zelfs de toiletten kunnen worden doorgespoeld en het poppenhuis beschikt over elektriciteit. Gedurende drie jaar hebben meer van 1500 man aan het poppenhuis gewerkt!
Kortom, wil je een kijkje nemen in het leven van de Engelse koninklijke familie, dan kom je in Windsor Castle volledig aan je trekken.

Reis verder naar Kew Gardens

Share our website