Newcastle on Tyne

Newcastle on Tyne is een grote stad aan de rivier de Tyne. Hier leggen de veerboten aan die vanuit IJmuiden varen. Vlakbij de stad bevindt zich het vliegveld en de stad heeft een uitgebreid metronetwerk. De bus- en treinverbindingen met het achterland zijn prima.
De stad heeft ongeveer 300.000 inwoners en werd door de Romeinse keizer Hadrianus gesticht. In 1080 werd de stad nagenoeg helemaal door de Vikingen vernietigd. Tijdens de industriële revolutie bloeide de industrie als nooit tevoren. Midden 20ste eeuw raakte deze industrie echter in verval.
Newcastle heeft veel te bieden. Naast een enorm winkelcentrum kun je je ook vergapen aan de vele monumenten. Bijvoorbeeld het standbeeld van Earl Grey, de castle keep van de voormalige burcht. Maar ook de kathedraal en de vele kerken in Newcastle zijn het bezichtigen waard. De stad heeft een bruisend centrum en de rivier de Tyne biedt veel ontspanning. De vele oude bruggen vormen een bezienswaardigheid, maar ook het moderne theater en het Baltic Centre, vanwaar je op een panoramadek uitzicht hebt over de stad. De metro brengt je tegen een redelijk tarief naar elke bestemming in de stad.

Share our website