Wandelen langs de muur van Hadrianus

  • Home
  • Boeken
  • Wandelen langs de muur van Hadrianus
De muur van Hadrianus. De op één na langste muur ter wereld trekt jaarlijks duizenden wandelaars. Een muur met geschiedenis. Bijna 400 jaar bezetten de Romeinen een groot deel van Groot Brittannië. In 127 na Christus gaf keizer Hadrianus opdracht om de muur te bouwen om de Romeinen te beschermen tegen aanvallen vanuit het noorden.
Een wandeling langs deze muur is ook een vorm van bezinning. Je loopt dikwijls door verlaten landschappen, door weilanden en langs imposante gedeeltes van de muur. Je ontmoet vele mede-wandelaars van alle nationaliteiten. Een wandeling die je altijd bij blijft.
Erwin en Erica nemen je mee op een reis langs deze historische muur. Meer van 250 foto’s geven een historisch beeld van de route tussen Bowness-on-Solway en Newcastle. Je krijgt daarnaast veel informatie over het ontstaan van de muur, het leven langs de muur en veel verwijzingen naar interessante locaties.
De auteurs geven ook informatie over wandelroutes, interessante websites en locaties waar je kunt overnachten.

Boek bestellen? Maak € 16,95 over op rekening NL42RABO0169121224 ten name van J. Damhuis. Vermeld hierbij VALLUM. Na betaling ontvang je het boek zo snel mogelijk via de post. Vergeet niet je adresgegevens door te geven. Gebruik hiervoor het contactformulier. Vermeld hierbij VALLUM
Share our website