Vallum Hadriani - Wandelen langs de muur van Hadrianus


De muur van Hadrianus. De op één na langste muur ter wereld trekt jaarlijks duizenden wandelaars. Een muur met geschiedenis. Bijna 400 jaar bezetten de Romeinen een groot deel van Groot Brittannië. In 127 na Christus gaf keizer Hadrianus opdracht om de muur te bouwen om de Romeinen te beschermen tegen aanvallen vanuit het noorden.
Een wandeling langs deze muur is ook een vorm van bezinning. Je loopt dikwijls door verlaten landschappen, door weilanden en langs imposante gedeeltes van de muur. Je ontmoet vele mede-wandelaars van alle nationaliteiten. Een wandeling die je altijd bij blijft.
Erwin en Erica nemen je mee op een reis langs deze historische muur. Meer van 250 foto’s geven een historisch beeld van de route tussen Bowness-on-Solway en Newcastle. Je krijgt daarnaast veel informatie over het ontstaan van de muur, het leven langs de muur en veel verwijzingen naar interessante locaties.
De auteurs geven ook informatie over wandelroutes, interessante websites en locaties waar je kunt overnachten. Kijk hier voor een preview.

Boek bestellen? Maak € 16,95 over op rekening NL42RABO0169121224 tnv J Damhuis. Na ontvangst van het aankoopbedrag ontvang je jouw boek zo snel mogelijk. Vergeet niet je adresgegevens door te geven via het antwoordformulier. Vermeld er ook VALLUM bij voor het juiste boek.
Je betaalt geen verzendkosten.
Share our website