Van bult tot burcht


Een wandeling door de tijd. Wie droomt er niet van? Er bestaat geen tijdmachine om terug te gaan in de tijd en dat is maar goed ook. Het verleden heeft gelukkig in het heden veel te bieden. Niet alleen op het gebied van onze nationale geschiedenis, maar ook over natuur, de omgeving en – niet in de laatste plaats – over de mensen. We leven in het nu en als we er straks niet meer zijn, zijn we ook geschiedenis. 
In mijn jeugd heb ik vele uren in de omgeving van Oldenzaal doorgebracht. De Tankenberg was één van de meeste favoriete plekken waar ik met vrienden samen kwam. Je kon uren lang door de bossen struinen, op zoek naar tamme kastanjes. We bouwden boomhutten, groeven kuilen voor een kampvuur en sprokkelden hout bij elkaar. 
Omdat het grootste gedeelte van mijn familie in Denekamp woonde, bezocht ik wekelijks samen met mijn broer en ouders dit prachtige dorp. Het liefst was ik in de omgeving van Berghum en de Mekkelhorst, een landelijke omgeving waar je ook uren door bossen en weilanden kon wandelen. Samen met neven, nichten en kinderen uit de buurt beleefden we daar de meest wonderlijke avonturen en konden we onze fantasie de vrije loop laten. De fantasie van mensen heeft er in het verleden voor had gezorgd dat de bijzondere plekken in Oldenzaal en Denekamp werden omgeven door vele sagen en legenden. 
Dit boek en de daarbij behorende wandeling neemt je mee door de geschiedenis van deze omgeving. Je ontmoet interessante personen, ziet historische plekken en geniet van de prachtige natuur. 
Download hier de wandeling. Bestel hier het boek voor € 16,95 inclusief verzendkosten. Vermeld bij je bestelling BURCHT.
Share our website